Cheque Lionsclub Ommen-Dalfsen voor hospice ’t Huis De Pastorie

DALFSEN – Lionsclub Ommen-Dalfsen organiseerde afgelopen najaar weer een kerstkransen-actie. De helft van de winst werd geschonken aan het Vechtgenotenhuis in Ommen en de andere helft aan het Hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen, beide doelen ontvingen 2.750 euro.

De Lions verkochten de kerstkransen – gefabriceerd door firma Frijling in Dalfsen aan bedrijven en particulieren. Zo stonden de enthousiaste verkopers ook tijdens het Moonlightshoppen met hun stand op het Kerkplein in Dalfsen.

De Lionsclub is een serviceclub wereldwijd die o.a. bekend staat om het werven van fondsen voor goede doelen door het organiseren van acties.  Josje Hana, Jose Dekker en Jan Rooijakkers van de Lionsclub overhandigden onlangs de cheque aan de vrijwilligers van het Hospice in Dalfsen, die daardoor uitermate verrast waren. De gevers kregen uitleg over de werking en functie van dit hospice en een korte rondleiding door het pand.

Het hospice kan functioneren door dit soort giften en men probeert de kosten zo laag mogelijk te houden. Zo is vorig jaar het pand aangekocht met behulp van een legaat en een lening. De exploitatie van het ‘bijna-thuis-huis’ is en blijft iets waar veel geld voor nodig is. ‘Voor en door de gemeenschap’ noemt men dat. Alle mensen die hier een steentje aan hebben bijgedragen, worden hartelijk bedankt.

Foto: hospice ’t Huis De Pastorie ontvangt een cheque van Lionsclub Ommen-Dalfsen. Foto: Geert Bistervels.

 

Foto's bij dit bericht: