Certificaat voor eerste vrijwilligers Home-Start Dalfsen

DALFSEN – Vandaag (vrijdag) hebben de eerste vier vrijwilligers de basistraining van Home-Start met succes afgerond. Ze zijn klaargestoomd om gezinnen in de gemeente Dalfsen te ondersteunen met praktische hulp en bieden van vriendschap.

Steuntje in de rug
Home-Start richt zich op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 14 jaar. Het doel is om kleine problemen in een gezin ook klein te houden. Iedere ouder zal beamen dat het opvoeden van kinderen niet altijd gemakkelijk is. Dan kan een steuntje in de rug, van een ervaren ouder, erg prettig zijn. In ruim 135 gemeenten in Nederland wordt Home-Start aangeboden en de gemeente Dalfsen is hier nu één van.

Goede buurvrouw
De vrijwilligers hebben een training van zes dagdelen gevolgd. Na het halen van hun certificaat, kunnen zij gekoppeld worden aan een gezin. Dan zullen ze ongeveer een jaar lang, één keer in de week, langs gaan bij het gezin. Ze bouwen een vertrouwensband op en luisteren naar waar de vader of moeder behoefte aan heeft. Dit kan samen een kopje koffie drinken zijn en praten over hoe het in het gezinsleven gaat of ze kunnen samen met de kinderen naar de speeltuin gaan. Bij concrete vragen, zoals bijvoorbeeld het netwerk wat vergroten, denkt de vrijwilliger mee hoe de vader of moeder dit zou kunnen doen. Je kunt de Home-Start vrijwilliger eigenlijk zien als een hele goede buurvrouw.

Aanmelden Home-Start
Wie zelf ouder is en ook wel als vrijwilliger aan de slag wil bij Home-Start, kan zich aanmelden. Binnenkort start de volgende training en er is nog plek.
Ook ouders die wel aan een ervaren ouder gekoppeld willen worden voor wat steun, kunnen contact op met coördinator: Jonne de Hoop – tel. 06-32452313 of e-mail naar home-startdalfsen@stdekern.nl

De eerste vrijwilligers hebben hun certificaat ontvangen. Foto: Home-Start.

Foto's bij dit bericht: