CDA Dalfsen bezoekt ondernemers Lemelerveld met taart

DALFSEN – Leden van het CDA Dalfsen hebben een ‘Valentijnsbezoek’ gebracht aan de ondernemers van Lemelerveld.

Zondagopenstelling
De ondernemers gaven aan zelf te willen besluiten of winkels op zondag na 12.00 uur open mogen. CDA-lijsttrekker Betsy Ramerman liet hen weten dat ‘het verkiezingsprogramma van het CDA hiervoor mogelijkheden biedt. Het CDA wil dat kernen bruisen. Iedere kern vraagt hiervoor maatwerk, ook wat de zondag-openstelling betreft.’

Vergunningseisen
De ondernemers vinden dat er verschil moet blijven tussen ‘food en horeca’ en dat iedere ondernemer aan dezelfde vergunningseisen moet voldoen. Naast onderwerpen als industriegrond en de aanleg van de N348, werd ook nogmaals benadrukt dat een doorlopende vergunning voor festiviteiten op het Kroonplein, noodzakelijk is om snel in te kunnen spelen op actualiteiten en weersomstandigheden.

Verdere wensen
Voldoende goedkope woningen bouwen is voor ondernemers belangrijk om het arbeidsaanbod van jongeren op peil te houden. Ook werd er melding gemaakt van diverse initiatieven voor de opleiding van jongeren, vooral in de bouw. De suggestie werd gedaan dat het CDA Dalfsen wellicht het landelijke CDA kan benaderen voor een extra stimulans. Desgevraagd zegt, nummer 7 op de CDA-lijst én Lemelervelder, Gerrit Hoogenboom: “Al met al een interessante uitwisseling van zaken waarin we elkaar kunnen versterken. Deze enthousiaste ontmoeting is zeker voor herhaling vatbaar”.

Valentijnsdag
CDA Dalfsen heeft de gewoonte om ieder jaar op Valentijnsdag een speciale groep in de samenleving in het zonnetje te zetten. Zo viel dit jaar de keus op de diverse ondernemersverenigingen in de verschillende kernen van de gemeente. Gerrit Hoogenboom: “Hierbij schuiven we aan bij de vergaderingen van de besturen. En de Ondernemers Vereniging Lemelerveld (OVL) was de club die het spits af beet. We zaten al vroeg aan een heerlijke CDA-slagroomtaart, gebakken door de gastheer van vandaag, Bakkerij van de Most”.

Foto: de ondernemers uit Lemelerveld aan de taart.

Foto's bij dit bericht: