Foto: Foto: vlnr. staand leerling Emily Uithol, Frieda Schuurman, Ruud van Leeuwen, zittend Esther Aalberts.

Cazemierschool Oudleusen maakt afspraken over halen en brengen

OUDLEUSEN - De Cazemierschool in Oudleusen, verkeersouders en de gemeente Dalfsen willen dat de leerlingen veilig van en naar school kunnen komen. Bovendien willen ze het lopen en fietsen door de leerlingen stimuleren.

 

Veilige schoolomgeving
Daarom hebben ze samen afspraken opgesteld over het parkeren van de auto’s – niet dicht bij de school – en het opstellen van fietsen. Zo kan de schoolomgeving veilig(er) worden. Woensdag hebben de drie partijen een handtekening geplaatst onder het convenant ‘halen en brengen’. Wethouder Ruud van Leeuwen ondertekende namens de gemeente Dalfsen, verkeersouder-coördinator Frieda Schuurman namens Veilig Verkeer Nederland afdeling Dalfsen en ouder Esther Aalberts namens de oudercommissie. “Jullie ouders zijn zuinig op jullie, en wij als gemeente ook,” zei Van Leeuwen tegen alle kinderen. Leerling Emily Uithol moest opletten of de handtekeningen op de goede plek werden gezet.

Afspraken
De belangrijkste afspraak is dat de ouders in de Spiegelstraat, waaraan de school is gevestigd, het eenrichtingsverkeer eerbiedigen bij het halen en brengen van kinderen met de auto. Op schooltijden mogen ouders de straat alleen vanaf de Dennenkamp inrijden. Afgesproken is dat ouders hun kinderen niet meer afzetten aan de Dennenkamp, omdat daar vaak hard gereden wordt.

Plaatselijk Belang
Plaatselijk Belang Oudleusen e.o. heeft de onveilige situatie aan de Dennenkamp aangekaart bij de gemeente Dalfsen en om een oplossing gevraagd. De Cazemierschool is de enige school die de verkeersafspraken ook daadwerkelijk op papier heeft gezet.
Voorzitter Thijs Hogenkamp van Plaatselijk Belang is blij met het ondertekenen van het convenant.

Nieuwe gevaarlijke situatie
“Maar nu is het ene probleem opgelost, terwijl het andere er weer ligt.” Hij doelt daarmee op de buurtbushalte, die onlangs van vóór de kerk, uitgerekend naar de Dennenkamp is verplaatst. De vereniging Buurtbus Vechtdal heeft het gedeelte Schoolstraat-J. Schaapmanstraat-Parallelstraat laten vervallen om zo tijd te winnen om de dienstregeling te kunnen halen. Maar nu stappen de reizigers dus in en uit op een drukke straat en dat creëert weer nieuwe gevaarlijke situaties. “Het laatste woord is er nog niet over gezegd,” verzekerde wethouder Van Leeuwen aan Hogenkamp.

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency