Brandweer rukt uit naar Museum Palthehof in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De ladderwagen van Brandweer Nieuwleusen stond zaterdag met ronkende motor op het terrein voor museum Palthehof.

Zes brandweerlieden meldden zich paraat, rolden de dikke waterslangen uit over de oude begraafplaats naar de dichtstbijzijnde waterput aan het Schuurmanslaantje. Fa. Stegerman bracht een grote hoogwerker in stelling aan de oostzijde van het museum.

De vroege wandelaars en fietsers in het Palthebos vroegen zich af of het een binnenbrandje betrof, of dat de vlammen zo het dak uit zouden slaan. Een oudere heer met boodschappentas op wielen kwam het terrein op lopen om poolshoogte te nemen. Hij wist nog te vertellen dat het museum exact 20 jaar geleden werd geopend door burgemeester Arend ten Oever. Hij informeerde of het allemaal wel goed komt. Een aanwezig bestuurslid kon hem geruststellen.

De brandweer rukte dit keer gelukkig ‘alleen’ maar uit om de grote schoonmaakklus af te maken waarmee ze in het kader van NL Doet op 9 maart al uren bezig was geweest: de rooie dakpannen ontdoen van al het groen dat in de loop van 20 jaar was neergedaald uit de eeuwenoude bomen van het Palthebos.

Foto: Marcel van Saltbommel.

Foto's bij dit bericht: