Bouw van duurzame starterswoningen in Lemelerveld

LEMELERVELD – Prima Thuis heeft dinsdag een intentieovereenkomst getekend met gemeente Dalfsen voor de bouw van tien duurzame starterswoningen in Lemelerveld. Wethouder André Schuurman van de gemeente Dalfsen en Michel Koenjer en Guido Hulsman van Prima Thuis zetten hun handtekening. De energiezuinige starterswoningen worden gebouwd aan de Marke in de duurzame en gasloze wijk Nieuwe Landen II in Lemelerveld.

Intentieovereenkomst
De gemeente Dalfsen heeft een grote ambitie op het gebied van duurzaamheid en zoekt daarbij partners die kunnen meedenken en –doen. Voor de realisatie van tien energiezuinige starterswoningen in Lemelerveld vonden zij een eensgezinde partner in het bedrijf Prima Thuis uit Lemelerveld. Hoewel het bedrijf nog maar kort bestaat, hebben Michel Koenjer en Guido Hulsman wel een staat van dienst in de (duurzame) bouw en installatietechniek.
Duurzaam wonen In de wijk Nieuwe Landen ll staan enkel duurzame woningen die geen gebruik maken van gas. De tien woningen aan de Marke zijn standaard voorzien van zonnepanelen op het dak die energie opwekken. Er is bovendien in het ontwerp rekening mee gehouden dat er extra zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden, zodat zelfs energieneutraal wonen mogelijk wordt. Een energiezuinige ventilatiewarmtepomp zorgt voor de verwarming van de leefruimtes en het douchewater en met een energiezuinig ventilatiesysteem is het leefklimaat optimaal.

Voorbeeldproject
De gemeente Dalfsen is blij met dit initiatief en ziet het als voorbeeldproject. “We vinden het mooi dat twee lokale ondernemers dit initiatief hebben genomen en hun nek uit steken,” zegt wethouder Schuurman. “De slogan ‘Nieuwe Landen II, duurzame wijk voor en door Lemelerveld’ wordt ook hier heel concreet gemaakt. In onze gemeentelijke woonvisie hebben we als doel gesteld dat er meer starterswoningen worden gebouwd in de prijscategorie rond de 140.000,- euro. Op de bestaande woningmarkt is op dit moment weinig tot geen aanbod van starterswoningen met dit prijsniveau. Het biedt kansen voor jongeren om in Lemelerveld te blijven wonen of na hun studie op kamers weer in Lemelerveld te gaan wonen. We willen jongeren graag binden aan het dorp. Het komt de leefbaarheid ten goede. Ook laten we zien dat gasloos bouwen ook voor starters een prima optie kan zijn.”

Starters woningmarkt
Deze tien woningen zijn specifiek bedoeld voor starters op de woningmarkt. Daarvoor geldt dat de koper(s) een (gezamenlijke) bruto jaarinkomen hebben van max. 40.000,- euro. Deze eigentijdse woningen zijn goed betaalbaar voor deze categorie. De prijs voor een tussenwoning is 143.000,- euro V.O.N. en vanaf 152.000,- euro V.O.N. zijn er hoekwoningen beschikbaar.

Meer informatie en inschrijven
Het informatiepakket voor deze nieuwbouwwoningen kan aangevraagd worden door een mail te sturen aan info@prima-thuis.nl. Dan wordt men ook automatisch op de hoogte gehouden van de inschrijvingsavond en kaveluitgifte systeem volgens de gemeente Dalfsen, medio februari 2018.

V.l.n.r. Guido Hulsman, wethouder André Schuurman en Michel Koenjer. Foto: gemeente Dalfsen.
Artist impression van Prima Thuis.

Foto's bij dit bericht: