Betsy Ramerman voert CDA-lijst aan, Jan Uitslag is beoogd wethouder

DALFSEN – De 45-jarige Betsy Ramerman is door de ledenvergadering van het CDA in Dalfsen definitief verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Beoogd wethouder voor de partij is de huidige wethouder, Jan Uitslag.

Ervaring en nieuw elan
Ramerman wordt op de voet gevolgd door Bert Ruitenberg, een nieuw gezicht binnen het CDA Dalfsen. Een agrariër die actief is bij LTO Vechtdal, maar straks dus ook in de lokale politiek. Voorzitter Paul Slot is in zijn nopjes en spreekt van ‘een goede mix van ervaring en nieuw elan, met een goede spreiding over alle kernen en diverse maatschappelijke sectoren. Ik ben er trots op dat we deze mensen hebben kunnen presenteren.”
Janine Schiphorst-Kijk in de Vegte, staat als ervaren politicus op plek 3, gevolgd door huidig raadslid Roel Kouwen op 4. Daarna presenteert het CDA met Wilco Pasman. Wilco een nieuw gezicht. Pasman is directeur bij Stimuland en werkt daar aan een mooi, vitaal platteland met een gezonde economie en een lokaal voorzieningenniveau. Op 6 staat Wim Massier, die onlangs toetrad tot de gemeenteraad na de benoeming van Jan Uitslag als wethouder.

Zeven zetels
Een ander nieuw gezicht staat op plek 7: Gerrit Hoogenboom, adviseur in de agrarische sector en ook bekend van diverse maatschappelijke functies in zijn woonplaats Lemelerveld, zoals voorzitter van kulturhus De Mozaiek. Huidig wethouder Jan Uitslag staat op nummer 8. Mindert Westra maakt de lijst van mensen die het CDA in de gemeenteraad willen vertegenwoordigen compleet. Want Betsy Ramerman gaat ervan uit dat minstens zeven zetels opnieuw haalbaar moeten zijn voor de christendemocraten bij de verkiezingen op 21 maart.
De partij is content met de lijst en met name met Betsy Ramerman als lijsttrekker, zo bleek donderdagavond tijdens de ledenvergadering. Het verkiezingsprogramma is zo goed als klaar en wordt begin januari tijdens de nieuwjaarsborrel gepresenteerd. Betsy Ramerman licht alvast een tipje van de sluiter op: “De rode draad is ‘Een gemeente die we door willen geven’.”

Andere lijsttrekkers
Het CDA is hiermee de laatste partij die zijn lijsttrekker officieel bekend maakt. De afgelopen weken lieten ook de andere partijen dit al weten. Bij Gemeentebelangen is dat Jos Ramaker, bij de ChristenUnie Luco Nijkamp, bij D66 Ben Schrijver, bij de VVD Gerrit Jan Veldhuis en bij de PvdA Leander Broere.

Foto: de eerste zes leden op de kieslijst van CDA Dalfsen.

Foto's bij dit bericht: