Bertus en Hennie Huisman weg van De Lichtmis

LICHTMIS – Na ruim veertig jaar nemen Bertus en Hennie Huisman afscheid van (weg)restaurant De Lichtmis. Op vrijdag 25 mei is het feest, omdat zoon  Peter Huisman en zijn partner Bianca het bedrijf overnemen.

Peter is opgegroeid in het restaurant: “Ik stond met de box in de keuken en als kleine jongen wist ik al dat ik dit wilde gaan doen.” Wel heeft hij eerst in andere horecagelegenheden gewerkt, zoals bij Wientjes en in ook in Oostenrijk. Maar vanaf 1997 bij De Lichtmis. Peter is de vijfde generatie in het bedrijf, dat al sinds 1894 op dezelfde plek is gevestigd. En van de zesde generatie zijn er ook al twee werkzaam in de horeca.

“Eerst was het alleen een café, maar mijn vader begon met het serveren van eten,” zegt Peter. “Mijn ouders hebben altijd keihard gewerkt en daardoor staat er nu dit drukbezochte restaurant. Ik heb daar veel bewondering voor.”

Peter is sinds 2011 mede-eigenaar van De Lichtmis en samen met Bianca en de 35 personeelsleden gaan ze op dezelfde voet voort. “We hebben laten onderzoeken wat de klanten waarderen, dat is vooral toegankelijkheid, de prijs, snelle bediening en laagdrempeligheid,” aldus Peter. “We hebben pannenkoeken, maar ook een à la carte menukaart met veel keuze. Dus geen chauffeurscafé meer met alleen een goede bal gehakt op het menu.” De laatste tijd doet De Lichtmis ook veel catering, zoals barbecue bij mensen thuis of op het bedrijf, of lunches op locatie.

“De kwaliteit, die blijft hetzelfde,” aldus Peter, “Ook na het vertrek van mijn ouders.” Wel wil hij op termijn de buitenkant van het restaurant aanpassen, misschien een serre aanbouwen en de toiletgroep aanpakken.

Bertus en Hennie dragen op 25 mei om 14.00 uur de sleutel over aan hun zoon. Iedereen is van harte welkom op de receptie van 14.00 tot 16.30 uur om deze periode af te sluiten en een nieuw begin te vieren.
Wegrestaurant De Lichtmis, Hermelenweg 190, Zwolle, tel. 0529-427229.

Bertus, Peter en Hennie Huisman. Foto: Marcel van Saltbommel.

 

 

Foto's bij dit bericht: