Artistieke talenten exposeren in De Spil Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Maar liefst negentien artistieke talenten uit Nieuwleusen exposeren hun kunstwerken in het nieuwe kulturhus De Spil.

Eerste tentoonstelling
De tentoonstelling met de titel ‘Artistiek talent uit Nieuwleusen’ gaat van start tijdens de open dag van De Spil op zaterdag 1 september en is dagelijks te zien tot vrijdag 30 november.
Deze eerste tentoonstelling van een lange reeks presenteert voornamelijk plaatselijke talenten. Gevestigde kunstenaars en autodidacten tonen werken van diverse aard, zoals schilderijen, tekeningen, foto’s, keramiek, glasobjecten, beelden en gedichten.
Kulturhus De Spil wil met deze tentoonstelling laten zien wat er zoals speelt op creatieve gebied in Nieuwleusen. Een omvangrijke tentoonstelling die ook uitnodigend wil zijn voor het tentoonstellingsbeleid van De Spil in de komende jaren.

Deelnemende kunstenaars
Deelnemende exposanten zijn: Suzette Benjamins met foto’s, Pieter Zandvliet met schilderijen en objecten, Theo Siccama, objecten/beelden, Eliane van Dalen, schilderijen en beelden, Max Timmerman, Tineke Siccama-van Lemel,  Muhanad Farzat, Dick Bellaard, Jeanette Hartman, Odette van Doorne, Hilly Holterman, Dicky Brasjen, Henny Compagner, Diny J. Hoogers, Roelina de Boer-Brinkman, Annette Wessels, Janet Korpershoek met schilderijen. Janny Stegerman-Hekman met glas-sierraden en Anita van der Veen met foto’s en gedichten. Bovendien zet de Historische vereniging Ni’jluusn van Vrogger klederdrachtpoppen neer.

Max Timmerman adviseur
Beeldend kunstenaar Max Timmerman uit Nieuwleusen organiseerde deze eerste omvangrijke tentoonstelling in samenwerking met De Spil. Timmerman is sinds kort als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid verbonden aan het kulturhus en verzorgt samen met De Spil het tentoonstellingsprogramma voor de komende jaren.
Iedere drie maanden wordt er een nieuwe tentoonstelling gerealiseerd met een eigen thema. Zoals ‘Eigentijdse Kunst’ van individuele professionele kunstenaars uit de gemeente Dalfsen, ’l Art Brut’ door kunstenaars met een beperking en andere bijzondere kunst- en cultuur uitingen. Kunst en cultuur krijgt hiermee een podium in het nieuwe kulturhus. Bij de vernissages van deze exposities worden eveneens lezingen, voordrachten, workshops en dergelijke georganiseerd, zodat De Spil het bruisende culturele middelpunt wordt van Nieuwleusen. Informatie: www.despilnieuwleusen.nl

Foto: een schilderij van Muhanad Farzat die deelneemt aan de openingsexpositie van kulturhus De Spil.

Foto's bij dit bericht: