Alleen auto’s van voor 1970 bij jubileumeditie Autorodeo Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN –  Het was bedoeld als een ludiek idee, maar zorgt nu al voor een ongeëvenaard succes. De Autorodeo Nieuwleusen, de grootste publiekstrekker van de jaarlijkse Oranjefeesten, beleeft dit jaar haar 50e editie op zaterdag 8 september.

Ouder dan bouwjaar 1970
De organisatoren hadden bedacht dat het leuk zou zijn om een speciale klasse te maken met daarin enkele auto’s die ouder zijn dan bouwjaar 1970. Maar deze actie is nu al zo succesvol, dat de organisatie heeft besloten niet enkele, maar uitsluitend auto’s ouder dan van 1970 toe te laten.

Al meer dan 100 auto’s
In de beginjaren organiseerde de Oranjevereniging de rodeo, maar inmiddels is er een speciale rodeo-commissie die samen met de Oranjevereniging de organisatie van dit onderdeel op zich neemt. Met de 50e editie op komst, begon het bij deze rodeo-commissie al jaren geleden te kriebelen: wat zullen we voor speciaals doen rondom deze feestelijke editie? Het idee werd opgevat om enkele auto’s van 50 jaar of ouder te laten meerijden. De commissie gokte en hoopte op enkele tientallen auto’s. Maar slechts drie weken na het openstellen van de aanmelding, stond de teller al boven de 100 auto’s!

Minder deelnemers
Normaal kunnen er zo’n 160 auto’s deelnemen aan de rodeo, dit jaar zal het totaal aantal deelnemers lager liggen. Dit heeft enerzijds te maken met dat er meer ruimte nodig is voor speciale vrachtwagens die nodig zijn om deze auto’s goed te kunnen repareren en van de baan te verwijderen. Anderzijds is deze 50e editie er een waar nu al veel publiekelijke interesse in is. De organisatie verwacht veel bezoekers vanuit de brede regio en zelfs uit het buitenland. Om al deze bezoekers zo goed mogelijk zicht op de baan te kunnen geven, is het ook nodig hier extra ruimte voor vrij te houden op het terrein.

Veiligheid voorop
Uiteraard wil de organisatie het evenement veilig laten verlopen, zowel voor deelnemers als publiek en daarom sturen ze al zo veel maanden voordat de rodeo plaatsvindt hier op bij.
Daarom is onlangs besloten dat alleen deelnemers met een auto met bouwjaar 1970 of eerder mee te laten rijden tijdens de 50e Autorodeo Nieuwleusen. Meer informatie en foto’s en verhalen op de Facebookpagina van Autorodeo Nieuwleusen.

Archieffoto: Marcel van Saltbommel. 

Foto's bij dit bericht: