S.V. Nieuwleusen kijkt terug op grandioze Ajax Clinic-dag

NIEUWLEUSEN – S.V. Nieuwleusen kijkt terug op een in alle opzichten geslaagde Ajax Clinic. Die zorgde afgelopen donderdag voor een bijzondere gebeurtenis op sportpark ’t Klaverblad.

Maar liefst 90 kinderen tussen de zes en zestien jaar maakten het mee. Ze kwamen uit de hele regio, al speelt zo’n tachtig procent wel in Nieuwleusen. Een flink aantal van hen kwam gekleed in het bekende wit-rode Ajax-tenue, tot genoegen van de trainers uit Amsterdam, die voor dag en dauw op moesten om bijtijds in Nieuwleusen te zijn.

Na aanmelding bij de Ajax desk werd iedere speler in een team ingedeeld dat de naam draagt van een Ajax speler. Elk team kreeg een eigen trainer toegewezen, die de spelers de gehele dag begeleidde. De deelnemers mochten zich voor één dag Ajax-speler voelen.
Er werd getraind volgens de richtlijnen van de Ajax Academy, waar ook de training van het eerste elftal van de Amsterdammers nog steeds op is gestoeld. Daarnaast vormen aspecten als discipline en respect, zowel binnen als buiten het veld, een rode draad bij de jeugdopleiding, wat donderdag eveneens duidelijk naar voren kwam.

Onder toeziend oog van veel ouders en andere belangstellenden kwamen de spelers het veld op terwijl over de geluidsinstallatie het clublied van Ajax te horen was. De eigenlijke trainingen, op twee velden, gingen van start met basale baloefeningen, waarna de ochtendtraining vooral in het teken stond van techniek. Later op de ochtend werd dat uitgebouwd naar één op één met een spelelement, met strakke coaching van de trainers.

Na de gezamenlijke lunch – waarbij voorafgaand nog even de gedragsregels werden doorgenomen – lag tijdens het middagprogramma het accent onder meer op het uitbuiten van overtalsituaties. Naderhand werden uit elk team twee spelers geselecteerd voor de Ajax-Finale. Zij streden in een één-tegen-één lijnvoetbalsituatie gedurende anderhalve minuut tegen elkaar. De uiteindelijke acht winnaars kregen allemaal een prachtige Ajax-medaille.

Voor alle deelnemers was er afsluitend een gesprekje per team en een mooi Ajax-certificaat ter herinnering aan hun deelname aan de clinic. Een blijvende herinnering aan wat voor velen een onvergetelijke dag was.

Foto’s: Marcel van Saltbommel.

 

 

Foto's bij dit bericht: